Spiseforstyrrelse

LetItGoLørdag

For dem, der har ser Frost, løber tankerne, når man hører “LetItGO” måske hen på Elsa, der står i sin blå kjole, og (i den engelske version) synger
“lt’s funny how some distance
Makes everything seem small
And the fears that once controlled me
Can’t get to me at all” .

Jeg kan sgu godt lide Elsa!!

I min vej ud af min spiseforstyrrelse var der mange ting, jeg skulle arbejde med. Én ting var maden – en anden ting var mine tanker om mig selv, de ting, jeg havde oplevet og lagt øre til, der havde kørt mig så langt ud.
Jeg vidste, at jeg ikke kunne lave om på dét, der var sket. Men jeg vidste også, at når der var bearbejdet tilpas meget, så skulle jeg også lægge det bag mig.
Jeg har altid været meget visuelt anlagt. Så en del af processen var, at jeg ville lægge tingene bag mig, helt konkret.

Derfor gik jeg i gang med at lave en kasse med kort. Jeg tegnede og skrev de ting, jeg havde bøvlet med. Og så lavede jeg et specielt kort, som repræsenterede min spiseforstyrrelse; et kort, hvor der var tegnet en abe. Vi havde nemlig omtalt spiseforstyrrelsen som en abe, der sad på skulderen, i den terapigruppe jeg gik i.

Alle kortene blev lagt i æsken, og så lagde jeg låget på, og lagde æsken under min seng. Jeg sover på ryggen, og nu var mine tidligere problemer og oplevelser helt konkret lagt bag mig. Min spiseforstyrrelse var lagt bag mig.

Det var meget symbolsk – og da jeg sad og lavede kortene, var det en afsluttende process, hvor jeg accepterede, at tingene var sket, men også sagde til mig selv, at det nu skulle ligge bag mig, og at jeg skulle videre.
Kassen bruger jeg stadig – når der er sket noget, der har gået mig på, har jeg tegnet et kort, lagt det ned i kassen, og dermed sagt til mig selv, at det nu skulle lægge bag mig, og ikke have en indflydelse på en negativ måde.

Jeg håber, I kan bruge mit lille tip til at “LetItGo” – og virker det fuldkommen langt ude, så har I forhåbentlig i stedet fået et lille smil på læben – og dét er bestemt også en god ting ☺️

Ha’ en dejlig dag!

Kærlig hilsen
Katja

7.848 Comments
Previous Post
10. december 2016
Next Post
10. december 2016

7.848 Comments