Spiseforstyrrelse Uncategorized

NEW YEAR – NEW ME!

Jeg vil næsten lægge hoved på bloggen ( og det gør jeg altså sjældent!!) og påstå, at alle har mødt udsagn i løbet af ugen i stil med overskriften! #NewYearNewMe! Tit flankeret med tips og tricks til at komme i form, spise sundere, blive mere motiveret til at skulle ned i “fitten”, og alt muligt andet sundheds-hejs.

I dag har jeg fået en mail fra en hjemmeside, hvor jeg kan registrere min kost, og holde styr på, at jeg ikke får for mange kcal.. Mailen er fint udstyret med citatet om at “Om et år ville du ønske, at du var startet i dag.”. Sjovt nok fik jeg præcis samme slags mail sidste nytår – og jeg har faktisk ikke fortrudt, at jeg ikke startede med at tælle kcal. for et år siden!

Holdene i fitnesscenteret har laaaange ventelister, og når jeg går tur nede ved Mosen, så kan jeg næsten ikke skære mig igennem løbere.

Jeg har det lidt ambivalent med det. For på den ene side, så kan jeg godt forstå, at folk kan se anledningen til at starte på en ny livsstil – hvis mandage er en god start, så må den nye dag i et nyt år da næsten være ultimativt! Men igen – hvorfor skal jeg have smækket op i hoved, at jeg skal lave en “new me” fordi det er et nyt år?? Hvad hvis jeg var tilfreds med “old me”??
Jeg har det med at blive rigtig Rasmus-Modsat! Jeg fylder mig med sukker og chips, og tænker “Det skal I [samfundet 😉 ] s*tme ikke bestemme om jeg skal eller ej!!”. Og resultatet er, at jeg ligger med ondt i maven på sofaen, og det eneste “win” der er, er at jeg kan tænke “i det mindste faldt jeg ikke i fitnessfælden!!” ..

For en del nytåre (kan man bøje ordet sådan??) lavede jeg et nytårsforsæt; jeg skulle stoppe med at kaste op. Det var den “new me”. Og det hold i ½ time, så var jeg “old me” igen. Men nytårsforsættet var en kickstarter til virkelig at give den en skalle. (Det – og så at min søster opdagede at jeg kastede op…). Og i løbet af det år blev jeg virkelig en “new me”. Sådan noget sker bare ikke med et trylleslag! Og det er rigtig vigtigt at huske på. For ellers, så kan man føle sig som en fiasko, og tænke, at det hele er lige meget.

I år skal jeg ikke være en “new me”. Jeg skal være “same me” – men jeg skal prøve at huske mig selv på at gøre rare ting for mig. Jeg skal sige fra overfor ting, der ikke er godt eller sundt (mentalt, ikke på en kcal.måde. Der er jeg altså en tabt sag for kostvejledere….) for mig. Jeg skal huske på, at jeg faktisk er vigtig, og det er vigtigt, at jeg passer på mig selv. (Bare dét at skrive det, at svært, så der kommer nok til at gå lidt, før tanken bliver til handling.. )

Hvordan har I det med New Year – New Me? Er det en motivation til at komme ud på den anden side, er det at puste til spiseforstyrrelsens ild, eller preller det fuldkommen af?

Kram og mandags tanker fra
Katja.

Ps – I får lige et billede fra Rasmus-Modsat. Indlægget her er inspireret af en tråd på Facebook, hvor det nemlig blev sat fokus på hele denne hype om slankekure og “new me” – og der kunne jeg ikke lade være med at lægge et billede ud af “new me” – jeg prøvede en ny variant af Kinder Bueno, og det var da lidt en ny ting 😉

new-year-new-me

6.605 Comments
Previous Post
11. januar 2017
Next Post
11. januar 2017

6.605 Comments