Hverdag

Hurra for vores SølvKvinder!

Kvindefodbold er jo ikke rigtig fodbold …..

 

… det er der desværre nok stadig nogle, der mener.. Men – jeg vil vove at påstå, at det bliver færre og færre, der mener det. Og det er da også lidt noget fis, hvis man tænker, at fodbold ikke er “rigtig fodbold”, fordi de fleste spillere har langt hår og bruger en sportsBH.

Jeg har egentlig ikke tænkt på kampene her under EM som “kvinde-fodbold” – blot fodbold med kvinder som spillere. Det er nok en lidt længere diskussion, hvordan og hvorledes – men én ting er sikkert; vores kvinder skal hyldes! For hold nu kæft, hvor har de været seje her til EM!

Jeg var selv nede og se finalen i går. Ja – lige som jeg troede, at jeg var blevet for gammel til busrejser og tandbørstning på en rasteplads, så sad jeg i en bus på vej til Holland. Og her er min top-5 liste over, hvorfor det var det hele værd at sidde i en bus i 12 timer til Holland;

1.) Pludselig er vi “vi” igen. Tiden står stille i øjeblikke, når man er samlet i Fan-zonen. Du og jeg bliver til “os”, og det er vores kvinder, der spiller. Hvad du stemmer, hvor du bor, og hvad du arbejder med, det er ligegyldigt – vi har alle det tilfælles, at #ViErDanskerne , som landsholdets hashtag lyder, og det er dét, der betyder noget!

2.) Stemningen generelt blandt fans var helt speciel. Altså – ikke bare blandt danske fans, men blandt alle fodboldfans! Jeg fik talt med både børn og voksene, hvor vi, imens i stod i hver vores nations trøjer, talte om, hvilke spillere der havde været bedst, og hvad vi troede finalen ville ende med.

3.) Jeg fik prøvet at være en Roligan! Altså – det er jo ikke fordi jeg normalt er sådan en vild hooligan… Men danskere og hollændere sad blandet under kampen, og det var helt gnidningsfrit. Der var ingen buen under nogen af nationalsangene – og der røg faktisk også et par high-fives af mellem danskere og hollændere under og efter kampen. Foran os på tribunen sad en række hollandske fans, som selvfølgelig jublede, når der var mål til Holland – men som så også lige vendte sig om bagefter med en forsikring om at “You are still good players!”. Der var tydeligvis ingen, der ville gøre andre kede af det under kampen 🙂 . Og da jeg havde problemer med at få fat i 3 øl, var det da også en ældre hollandsk herre, der kom mig til undsætningen, og gav mig tre Heineken gratis, med et “Have a nice game” tilsat. Tak, du søde hollandske Roligan!

4.) Man er hele følelsesregistret igennem til kampen. Glædesrusen, fortvivlelsen og ærgelsen. Mine yndlingsøjeblikke var lige inden kick off, hvor vi stod og skrålede nationalsangen, hvor man fik tåre i øjnene, og ikke rigtig kunne forklare hvorfor, men bare havde en følelse af, at det her – det var stort! 5 minutter og 57 sekunder inde i kampen kan man så lægge gåsehud til den følelse, da Nadim scorer på straffespark. At kunne stå der, og juble over at første mål er dansk, og opleve det med min søster og veninde – det er sådan ret så vildt!

5.) Dét, at der har været så meget opmærksom på vores Kvindelandshold, og at vi var så mange fans, der på kort tid kunne mobilisere sig til Enschede, det var fantastisk. Jeg synes ikke, at det er fair, at der er den forskel, der er rent anerkendelsesmæssigt – men sådan er det nu engang. Jeg gav stående bifald, da kampen var fløjtet af. Der var nok nogle danske fans, der var lidt trætte af mig der – men jeg gav stående bifald for at vi vandt sølv! Hvor er det pissesejt! Mit bifald var også for de hollandske spillere – for man fortjener da hyldest, når man vinder guld. Men mit bifald det var også til fodboldspillere med sportsBH’er og deres teams generelt – et bifald for, at de (her ændre jeg “vi” til “de”, for det er sgu ikke os andre, der har taget den kamp!), er nået så langt! Dét i sig selv er også gådehudsfremkaldende! Et bifald for, at kvindefodbold er rigtig fodbold!

 

Vores kvinder skal hyldes – lige nu er de i Viborg, og klokken 16.45 er de på Rådhuspladsen og bliver hyldet der. Der skal jeg selvfølgelig ind – det er nok lidt uundgåeligt med gåsehud igen! 😉  Jeg synes også, at du skal komme med til fodboldfest –  mandag, sølvfejring og solskin er en helt lækker kombi! 🙂

Kærligst,
Katja

 

 

10.633 Comments
Previous Post
7. august 2017
Next Post
7. august 2017

10.633 Comments